Skip to content

24/08/2022 News

Реакція TotalEnergies після публікації статті в газеті Le Monde

Париж, 24 серпня 2022 р. – Сьогодні французька щоденна газета Le Monde опублікувала статтю під назвою "Як газ TotalEnergies використовують як паливо для російських винищувачів в Україні". 

Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії. Ні, TotalEnergies жодним чином не пов'язана з постачанням палива російської військової авіації в будь-якій формі.

TotalEnergies категорично спростовує всі безпідставні звинувачення, висловлені в цій статті. TotalEnergies глибоко шкодує про велику кількість помилок, скорочень, неточностей, спекуляцій і неправди, викладених у ньому.

Задля прозорості TotalEnergies негайно опублікувала на своєму веб-сайті відповіді на запитання журналістів, надані до публікації статті в газеті Le Monde.

Якби Le Monde не вирішила проігнорувати наші відповіді, вона б не змогла написати, що TotalEnergies "експлуатує" родовище, з якого видобувають конденсати, які потім перетворюють на гас для заправки російських бойових літаків. Оскільки TotalEnergies повідомила Le Monde, що:

  • TotalEnergies є міноритарним акціонером (49%) "Тернефтогазу", поряд з "Новатек", який є мажоритарним акціонером (51%).
  • TotalEnergies не має операційної ролі в цій компанії. Новатек управляє цією компанією з власним персоналом. 
  • TotalEnergies не надає фінансування "Тернефтогазу" з 2015 року і не отримує дивіденди від цієї компанії з лютого 2022 року. 
  • Нарешті, конденсат, вироблений "Тернефтогазом", повністю продається «Новатек» відповідно до контрактів, укладених із самого початку, і, як міноритарний акціонер, TotalEnergies не має ні контролю, ні інформації про продажі, які потім здійснює "Новатек".

З початку війни в Україні TotalEnergies завжди наголошувала на своєму рішучому засудженні військової агресії росії проти України, яка має трагічні наслідки для українського населення та загрожує миру в Європі. Аби діяти відповідально, як європейська компанія та відповідно до своїх цінностей, 22 березня TotalEnergies SE визначила чіткі принципи дій щодо своєї діяльності щодо росії.

Відповідно, TotalEnergies відповість на цю статтю пункт за пунктом і залишає за собою право вжити будь-яких відповідних судових заходів для забезпечення захисту своїх інтересів і репутації.

Крім того, TotalEnergies заохочує всіх тих, хто хоче отримати доступ до додаткової інформації про ситуацію з TotalEnergies у росії, ознайомитися зі сторінками 58, 59 та 60 її Універсального реєстраційного документа 2021 року, доступного для всіх на її веб-сайті.

***

Про TotalEnergies

TotalEnergies – міжнародна компанія  із диверсифікованими джерелами виробництва енергії. Компанія виробляє та реалізує у світовому масштабі нафту та біопаливо, природний газ та «зелені» гази, енергію з відновлюваних джерел та електроенергію. Більш як 100 000 наших співробітників об’єднані прагненням зробити енергію більш чистою, недорогою, надійною та доступною для якомога більшої кількості людей. Працюючи у понад 130 країнах, TotalEnergies ставить сталий розвиток у всіх його аспектах в основу своєї діяльності та всіх проектів задля добробуту людей.

Контакти TotalEnergies

Зв'язки зі ЗМІ: +33 (0)1 47 44 46 99 | [email protected] | @TotalEnergiesPR

 

Застереження та Відмова від відповідальності

Терміни «TotalEnergies», «компанія TotalEnergies» або «Компанія» в цьому документі використовуються для позначення TotalEnergies SE та консолідованих організацій, які прямо чи опосередковано контролюються TotalEnergies SE. Подібним чином слова «ми», «нас» і «наш» також можуть використовуватися для позначення цих організацій або їхніх співробітників. Суб’єкти, в яких TotalEnergies SE прямо чи опосередковано володіє пакетом акцій, є окремими юридичними особами. Цей документ може містити прогнозну інформацію та заяви, які ґрунтуються на ряді економічних даних і припущень, зроблених у певному економічному, конкурентному та нормативному середовищі. У майбутньому вони можуть виявитися неточними та залежати від низки факторів ризику. Ні TotalEnergies SE, ні будь-яка з її дочірніх компаній не беруть на себе жодних зобов’язань публічно оновлювати будь-яку прогнозну інформацію чи заяви, предмети чи тенденції, що містяться в цьому документі, внаслідок нової інформації, майбутніх подій чи тому подібного. Інформація щодо факторів ризику, які можуть вплинути на фінансові результати або діяльність TotalEnergies, надається в останньому Реєстраційному документі, франкомовна версія якого подана TotalEnergies SE до французького регулятора цінних паперів Autorité des Marchés Financiers (AMF), а також у формі 20-F, поданої до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).