Skip to content

17/10/2022 News

TotalEnergies категорично спростовує всі безпідставні звинувачення Global Witness

Нагадуємо, що TotalEnergies категорично спростовує всі безпідставні звинувачення Global Witness, які були опубліковані газетою Le Monde у серпні цього року (тут французькою мовою), на які TotalEnergies офіційно відповіла в тій же газеті (тут англійською).

Ще раз звертаємо увагу на те, що нестабільні конденсати, видобуті компанією Тернафтогаз (в якій TotalEnergies була міноритарним акціонером до продажу своїх акцій у вересні цього року, а оперативне управління якою виконувалося мажоритарним акціонером - компанією Новатек), а потім стабілізовані Пуровському заводі компанії Новатек. Далі, як вказує Новатек, стабілізовані конденсати були експортовані за кордон. Тому неможливо, щоб вони використовувалися російською армією як паливо для своїх літаків.

Щодо звинувачень у «співучасті у військових злочинах», то вони є обурливими та наклепницькими. Слова мають значення, і такі твердження неприйнятні. Бути «співучасником військових злочинів» означає надавати пряму допомогу державі чи злочинній організації, яка вчинила злочини. Ці звинувачення є приниженням чесності наших команд і суперечать нашим цінностям. Ці звинувачення проти нашої Компанії, яка здійснює свою діяльність у суворій відповідності до політики Європейського Союзу та чинних європейських санкцій, є особливо шкідливими та необґрунтованими у світлі наданих нами пояснень.

Наші попередні повідомлення на цю тему залишаються в силі:

Англійською на totalenergies.com

Переклад українською:

No, TotalEnergies Does Not Produce Kerosene for the Russian Army

Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії.

Reaction from TotalEnergies after the publication of an article in French daily Le Monde

Реакція TotalEnergies після публікації статті в газеті Le Monde

Follow-up on the reaction from TotalEnergies after the publication of an article in French daily newspaper Le Monde

У продовження "Реакція TotalEnergies на статтю Le Monde" та "Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії."

Russia: TotalEnergies continues to implement its principles of conduct and sells its 49% interest in the Russian Termokarstovoye gas field to Novatek

TotalEnergies продовжує реалізацію своїх принципів діяльності та продає 49% акцій газового родовища Термокарстове в Росії компанії Новатек

TotalEnergies' right of reply to Le Monde

Оновлення статті Le Monde згідно права на відповідь компанії TotalEnergies

 

Нагадаємо, 22 березня 2022 року TotalEnergies оприлюднила принципи своєї діяльності щодо Росії (першоджерело англійською principles of conduct). У цій заяві TotalEnergies підтвердила своє рішуче засудження військової агресії Росії проти України та заявила, що забезпечить суворе дотримання поточних і майбутніх європейських санкцій, незалежно від наслідків для управління своїми активами в Росії.

TotalEnergies також підтвердила свій обов'язок сприяти безпеці постачання газу в Європу з заводу Ямал СПГ за довгостроковими контрактами, які вона повинна виконувати до тих пір, поки європейська влада не накладе санкції на російський газ.

TotalEnergies також оголосила про поступове припинення своєї діяльності в Росії у тих галузях, що не відповідають за енергозабезпечення європейської частини континенту. Зокрема, це включало активи з видобутку нафти (Харьягінське родовище) і газу для місцевого російського ринку (Термокарстове родовище), які були продані, а також інші місцеві види діяльності (мастильні матеріали, акумулятори), які були призупинені.