Skip to content

26/08/2022 News

TotalEnergies продовжує реалізацію своїх принципів діяльності та продає 49% акцій газового родовища Термокарстове в Росії компанії Новатек

Париж, 26 серпня 2022 р. – 22 березня 2022 р. TotalEnergies оприлюднила принципи своєї діяльності щодо Росії. TotalEnergies підтвердила своє рішуче засудження військової агресії Росії проти України та заявила, що забезпечить суворе дотримання поточних і майбутніх європейських санкцій, незалежно від наслідків для управління своїми активами в Росії. 

TotalEnergies таким чином нагадала про свій обов’язок сприяти безпеці постачання газу в Європу з заводу Ямал СПГ в рамках довгострокових контрактів, які вона повинна виконувати, доки європейські уряди не введуть санкції проти російського газу. TotalEnergies також оголосила про поступове припинення своєї діяльності в Росії у тих сферах, що не стосуються енергозабезпечення континенту. Це торкнулося активів з видобутку нафти (Харьягінське родовище) і газу для внутрішнього російського ринку (Термокарстове родовище), а також інших місцевих видів діяльності (мастильні матеріали та акумулятори), які були призупинені протягом першого півріччя 2022 року.

Застосовуючи ці принципи, TotalEnergies оголосила 6 липня та завершила 3 ​​серпня 2022 року продаж своєї частки у 20% в Хар’ягінському нафтовому проекті компанії "Зарубіжнафта".

18 липня 2022 року TotalEnergies і Новатек домовилися про продаж 49% акцій компанії Тернафтогаз, яка експлуатує Термокарстове газоконденсатне родовище в Росії, на умовах, що дозволяють TotalEnergies повернути значні інвестиції вкладені в це родовище.

Відповідно до російських нормативних актів 8 серпня 2022 року російська влада отримала запит на авторизацію угоди з продажу акцій. 25 серпня 2022 року російська влада видала згоду на запропонований проект з продажу, що дало змогу TotalEnergies і Новатек 26 серпня 2022 року підписати остаточну угоду про продаж 49% акцій Тернафтогазу. Фінальна стадія продажу має завершитися у вересні 2022 року на звичайних умовах.

***

Про TotalEnergies

TotalEnergies – міжнародна компанія  із диверсифікованими джерелами виробництва енергії. Компанія виробляє та реалізує у світовому масштабі нафту та біопаливо, природний газ та «зелені» гази, енергію з відновлюваних джерел та електроенергію. Більш як 100 000 наших співробітників об’єднані прагненням зробити енергію більш чистою, недорогою, надійною та доступною для якомога більшої кількості людей. Працюючи у понад 130 країнах, TotalEnergies ставить сталий розвиток у всіх його аспектах в основу своєї діяльності та всіх проектів задля добробуту людей.

Контакти TotalEnergies

Зв'язки зі ЗМІ: +33 (0)1 47 44 46 99 | [email protected] | @TotalEnergiesPR

 

Застереження та Відмова від відповідальності

Терміни «TotalEnergies», «компанія TotalEnergies» або «Компанія» в цьому документі використовуються для позначення TotalEnergies SE та консолідованих організацій, які прямо чи опосередковано контролюються TotalEnergies SE. Подібним чином слова «ми», «нас» і «наш» також можуть використовуватися для позначення цих організацій або їхніх співробітників. Суб’єкти, в яких TotalEnergies SE прямо чи опосередковано володіє пакетом акцій, є окремими юридичними особами. Цей документ може містити прогнозну інформацію та заяви, які ґрунтуються на ряді економічних даних і припущень, зроблених у певному економічному, конкурентному та нормативному середовищі. У майбутньому вони можуть виявитися неточними та залежати від низки факторів ризику. Ні TotalEnergies SE, ні будь-яка з її дочірніх компаній не беруть на себе жодних зобов’язань публічно оновлювати будь-яку прогнозну інформацію чи заяви, предмети чи тенденції, що містяться в цьому документі, внаслідок нової інформації, майбутніх подій чи тому подібного. Інформація щодо факторів ризику, які можуть вплинути на фінансові результати або діяльність TotalEnergies, надається в останньому Реєстраційному документі, франкомовна версія якого подана TotalEnergies SE до французького регулятора цінних паперів Autorité des Marchés Financiers (AMF), а також у формі 20-F, поданої до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).