Skip to content

26/08/2022 News

У продовження "Реакція TotalEnergies на статтю Le Monde" та "Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії."

Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії.

Париж, 26 серпня 2022 р. – Як акціонер Новатек, 25 серпня компанія TotalEnergies надіслала запит керівництву Новатек щодо інформації про долю газових конденсатів, видобутих на Термокарстовому родовищі в Росії, щоб допомогти максимально повно висвітлити нещодавню суперечку, ініційовану газетою Le Monde"

TotalEnergies публікує відповіді, отримані TotalEnergies від Новатек:

"Увесь нестабільний конденсат, що виробляється нашими дочірніми та спільними підприємствами за участі компанії "Новатек", включаючи "Тернефтегаз", очищується на нашому заводі з переробки конденсату в Пуровському. Пуровський завод також займається стабілізацією конденсатів інших російських виробників, частка яких у завантаженні заводу не перевищує 20%. 

Весь конденсат, стабілізований на Пуровском заводі з сировини, отрианої від дочірніх і пов'язаних компаній "Новатек", в тому числі "Тернефтегаз", поставляється в промислово-переробний комплекс в Усть-Лугу в Ленінградській області. Усть-Лузький промкомбінат виробляє ряд продуктів, у тому числі гас (Jet A-1), який експортується виключно за межі Росії, і це реактивне паливо не має необхідних сертифікатів для продажу на російському ринку.

Відповідно, зрозуміло, що звинувачення в ЗМІ та заклики розслідувати діяльність TotalEnergies у наших спільних підприємствах не мають абсолютно ніякого підґрунтя."

Таким чином, це підтверджує оприлюднену ще 24 серпня заяву TotalEnergies про те, що "Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії".

TotalEnergies прагне припинити цю необґрунтовану суперечку, яка завдає шкоди репутації Компанії, і вирішила вжити всіх юридичних заходів, щоб покласти їй крапку, якщо це все ще виявиться необхідним.

***

Про TotalEnergies

TotalEnergies – міжнародна компанія  із диверсифікованими джерелами виробництва енергії. Компанія виробляє та реалізує у світовому масштабі нафту та біопаливо, природний газ та «зелені» гази, енергію з відновлюваних джерел та електроенергію. Більш як 100 000 наших співробітників об’єднані прагненням зробити енергію більш чистою, недорогою, надійною та доступною для якомога більшої кількості людей. Працюючи у понад 130 країнах, TotalEnergies ставить сталий розвиток у всіх його аспектах в основу своєї діяльності та всіх проектів задля добробуту людей.

Контакти TotalEnergies

Зв'язки зі ЗМІ: +33 (0)1 47 44 46 99 | [email protected] | @TotalEnergiesPR

 

Застереження та Відмова від відповідальності

Терміни «TotalEnergies», «компанія TotalEnergies» або «Компанія» в цьому документі використовуються для позначення TotalEnergies SE та консолідованих організацій, які прямо чи опосередковано контролюються TotalEnergies SE. Подібним чином слова «ми», «нас» і «наш» також можуть використовуватися для позначення цих організацій або їхніх співробітників. Суб’єкти, в яких TotalEnergies SE прямо чи опосередковано володіє пакетом акцій, є окремими юридичними особами. Цей документ може містити прогнозну інформацію та заяви, які ґрунтуються на ряді економічних даних і припущень, зроблених у певному економічному, конкурентному та нормативному середовищі. У майбутньому вони можуть виявитися неточними та залежати від низки факторів ризику. Ні TotalEnergies SE, ні будь-яка з її дочірніх компаній не беруть на себе жодних зобов’язань публічно оновлювати будь-яку прогнозну інформацію чи заяви, предмети чи тенденції, що містяться в цьому документі, внаслідок нової інформації, майбутніх подій чи тому подібного. Інформація щодо факторів ризику, які можуть вплинути на фінансові результати або діяльність TotalEnergies, надається в останньому Реєстраційному документі, франкомовна версія якого подана TotalEnergies SE до французького регулятора цінних паперів Autorité des Marchés Financiers (AMF), а також у формі 20-F, поданої до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).