Skip to content

28/03/2024 News

28 березня 1924: TotalEnergies - 100 років!

Париж, 28 березня 2024 року – Сьогодні 100 тисяч працівників TotalEnergies у 120 країнах всього світу з гордістю відзначають 100-річчя створення компанії. Сто років історії TotalEnergies розповідають історію світу та енергетики, від 1920-х років до сьогодення.

Сміливе та далекоглядне рішення

Компанія Compagnie Française des Pétroles була заснована 28 березня 1924 року у Франції, країні, яка не мала власного нафтового ресурсу. Цей сміливий та далекоглядний крок позначив початок столітньої саги. Щоб гарантувати енергозабезпечення Франції наша компанія подорожувала по всіх куточках світу, зростаючи протягом століття та адаптуючись до його численних технологічних та геополітичних змін.

Першопрохідці протягом 100 років

На відміну від наших тогочасних конкурентів, ми не мали доступу до місцевих ресурсів. Саме тому ми збудували нашу конкурентну перевагу на міжнародному розширенні та вдосконаленні технологій. Ці два чинники сформували наш дух першопрохідців та наш теперішній шлях. Протягом років ми безперервно розширювали межі – як технічні, так і географічні, а також адаптувалися до зміни потреб і очікувань клієнтів. Таким чином, ми супроводжували вражаючий прогрес та розвиток, що відбувався у суспільстві протягом 20-го століття. Ми також здобули додаткову експертизу та досвід, співпрацюючи з Petrofina та Elf-Aquitaine, Maersk Oil, Saft та Direct Energie.

Перетворення на мульти енергетичну компанію

Хоч нафта і була енергією 20-го століття, проте природний газ та декарбонізована електроенергія є осередком енергетичних систем завтрашнього дня. Природний газ є необхідним для енергетичного переходу, як підтримка зростання інтермітентних відновлюваних джерел енергії та як заміна вугілля, яке викидає в два рази більше CO2 при генерації електроенергії. На сьогоднішній день TotalEnergies є третім за розмірами гравцем у світі на ринку зрідженого природного газу. А щодо електроенергії, ми є одними з найдинамічніших розробників сонячної та вітрової енергії у світі. Електроенергія – це основа декарбонізації, і 21-й століття безперечно буде електричним.

Запровадження енергетичного переходу

З 2020 року ми рішуче впроваджуємо стратегію переходу, засновану на двох основних принципах: вуглеводень (включаючи зріджений природній газ) та електроенергія. Ми маємо амбіцію успішно здійснити цей перехід та підтримати наших клієнтів на цьому ж шляху. Наше завдання – забезпечити світ доступною енергією, необхідною для його розвитку, а також зменшити викиди. Це те, що вимагається від COP28 "обґрунтованого, впорядкованого та справедливого" переходу. Засновуючись на духу першопрохідців, що рухає нас вперед, ми продовжимо коригувати курс та адаптуватися, щоб бути частиною історії світової енергетики ще наступні 100 років!