Skip to content

24/02/2020 News

Астон Мартін забрали відразу кілька нагород у перегонах GTE

ASTON MARTIN RACING

 

Переможці в Pro та Am, Vantage ASTON MARTIN RACING домінували в категорії GTE в США

Чиста перемога ASTON MARTIN RACING. Команда неперевершено провела п'ятий раунд чемпіонату світу з витривалості в категоріях GTE в Остіні, штат Техас. Отримавши поул-позицію в класі LMGTE-Pro, Vantage AMR під №95 з Марко Соренсеном і Нікі Тіймом продовжили домінувати в перегонах, і здобули рішучу перемогу.

«Це була справжня сутичка», — прокоментував, перехоплюючи подих, Тійм, який щойно вийшов з машини, — «з двома подвійними замінами! Я не очікував, що Porsche візьме приклад і зробить подвійні заміни в кінці. Я в буквальному сенсі слова весь час мчав, але ми перемогли! Таак!».

Протягом довгої боротьби за збереження першого-другого місця британською маркою, сестринська автівка №97 Олександра Лінна і Максима Мартіна програла місце на подіумі Porsche №92 (Крістенсен — Естрі) і №51 Ferrari (Каладо  —  П'єр Гуіді).

Астон Мартін також здобула перемогу в класі LMGTE-Am з №90 Vantage AMR відірвавшись від команди TF Sport, і отримала першу сходинку п'єдесталу під кермуванням Салиха Йолука, Джонатана Адама і Чарлі Іствуда. Команда №98 Vantage AMR з Полом Далла Ланою, Дарреном Тернером і Россом Ганном, завершили перегони на першому-другому місці в класі LMGTE-Am.

 

ASTON MARTIN RACING

 

SIGNATECH ALPINE ELF також могли розраховувати на хороший результат у класі LMP2 після того, як пілоти Томас Лоран, П'єр Рігс і Андре Неграо посіли третє місце у кваліфікації. На жаль, передній правий гальмівний диск зламався якраз тоді, коли вони взяли на себе ініціативу в категорії. Через це їм довелося провести на піт-стопі 4 хвилини та 40 секунд. Вони закінчили перегони на шостому місці в класі, відстаючи від переможців на 4 хвилини 11 секунд, розчаровані, що втратили вирішальний час через піт-стоп.

Оновлення в чемпіонаті

Таким чином, з третьою перемогою в сезоні після Бахрейну і Фудзі, ASTON MARTIN RACING з данською парою Нікі Тіймом і Марко Соренсеном посилили своє лідерство на чемпіонатах GTE для пілотів і команд.

А ви знали?

Компанія Total в рамках свого особливого партнерства, відрядила інженерку Йону Косіфологус в ASTON MARTIN RACING. Йоні доручено повідомляти команді різну ключову інформацію. Вона постійно аналізує мастильні матеріали для двигунів і коробок передач автомобілів Vantage AMR, вивчає рівень вмісту металів в оливі, перевіряє її використання і ступінь зносу відповідних компонентів. Тісні робочі відносини, які вона встановила з британськими фахівцями з двигунів, безсумнівно, сприяють загальній ефективності команди.

 

ASTON MARTIN RACING