Новини

На Хрещатику в Києві пройшли змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник»

20 та 21 вересня на вулиці Хрещатик у Києві відбулися міжнародні змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник». У боротьбі взяла участь 21 команда з України, Білорусі, Польщі та Литви.

Змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник» було організовано на честь Дня рятувальника в Україні, що відзначається 17 вересня. Якщо свято випадає на будній день, то заходи переносять на вихідні. Ідея змагання полягає у популяризації професії пожежного-рятувальника.

Для учасників було підготовлено 5 завдань, які вони мали пройти у спорядженні рятувальника вагою понад 20 кілограмів. Змагання демонструють глядачам повсякденні задачі рятувальників-пожежників: забіги на дистанцію, винесення людини з вогню, протягнення пожежного рукава і гасіння пожежі. Найскладнішим випробуванням було перенесення манекена вагою 80 кілограмів на дистанцію у 30 кілометрів.

«Компанія "Тотал Україна" вже другий рік поспіль підтримує захід у якості спонсора. Ми вважаємо, що такі змагання знайомлять людей із обов’язками пожежників-рятувальників та демонструють важливість їхньої професії. Підтримувати такі заходи – обов’язок бізнесу», – зауважив Віктор Сержан, менеджер з маркетингу «Тотал Україна».

Відвідувачі та учасники «Найсильніший пожежний-рятувальник» мали змогу відвідати виставку просто неба, присвячену історії пожежно-рятувальної техніки. Організатори також обладнали спеціальний дитячий майданчик, на якому дітлахи могли виконати завдання змагання у спрощеному вигляді.