Новини

Партнери Total, Aston Martin та Brough Superior, розробили новий трековий мотоцикл AMB 001

Хто б міг подумати! Два фантастичні британські бренди, з якими співпрацює Total, об’єднали сили для створення трекового мотоциклу лімітованої серії AMB 001. Ексклюзивний партнер бренду мастильних матеріалів та моторних олив ELF, Brough Superior забезпечив інженерні рішення для двигуна нового байку, а дизайн був розроблений командою Aston Martin, якій Total постачає мастильні матеріали для гоночних автомобілів спортивної команди Aston Martin Racing. 

5 листопада 2019 року новостворений мотоцикл AMB 001 від Aston Martin і Brough Superior дебютував на всесвітній виставці EICMA в Мілані. Ця подія стала першим кроком багатообіцяючого партнерства між Aston Martin і Brough Superior.

Трековий байк AMB 001 об'єднує культовий дизайн Aston Martin і передові інженерні рішення Brough Superior. Це витвір автомобільного мистецтва для справжніх поціновувачів мотоциклів, адже AMB 001 демонструє не властивий гоночним байкам високий рівень розкішного дизайну та елегантності. 

Виконавчий віцепрезидент і креативний директор Aston Martin Марек Райхман сказав: «Таким ми бачимо сучасний мотоцикл, і дуже пишаємося, що вперше можемо показати крила Aston Martin на байку. На додаток до технологій, які ми розробили для таких автомобілів, як новаторська модель Aston Martin Valkyrie, ми використовували для цього проєкту унікальні традиційні крафтові техніки. Тому, у нас вийшов справжній витвір дизайнерського та інженерного мистецтва».

AMB 001 представлений у традиційних кольорах Aston Martin Racing — Stirling Green і Lime Essence, з колесами, вилкою та гальмами в матово-чорному кольорі. Як годиться брендам Aston Martin і Brough Superior, всі компоненти були спеціально розроблені з використанням найкращих технологій та матеріалів, в тому числі вуглецевого волокна, титану і литого алюмінію.

Байк може похвалитися міцною елегантною формою кузова та акцентною лінією з вуглецевого волокна поверх всього корпусу, дизайн якої повторює деталі автомобілів Aston Martin. Сидіння зроблені вручну з натуральної шкіри Oxford Tan, з використанням вінтажних традиційних методів в поєднанні з сучасними технологіями.

Краса та потужність — головне, коли мова йде про ці мотоцикли. AMB 001 має кузов з вуглецевого волокна і конфігурацію шасі з передньою вилкою та подвійним поперечним важелем. Аеродинамічні крила розходяться по S-подібній лінії від передньої частини, забезпечуючи кращу аеродинаміку.

AMB 001 оснащений V-подібним двигуном з турбонаддувом потужністю 134 кВт (180 к.с.) при вазі всього 180 кг. Ця конфігурація забезпечує миттєву реакцію двигуна з величезним крутним моментом в широкому діапазоні обертів. Відповідно до своєї гоночної природи, AMB 001 оснащений надлегкими крилами Aston Martin, які знаходяться на носі та баку кузова і покриті особливою фарбою. Такі ж крила з дев'ятимікронної нержавіючої сталі прикрашають Valkyrie Aston Martin.

AMB 001 виробляється і збирається вручну на заводі Brough Superior в Тулузі, Франція. Всього буде випущено 100 екземплярів, з рекомендованою роздрібною ціною 108 000 євро, включаючи 20% ПДВ. Перші мотоцикли надійдуть у продаж восени 2020 року.

 

 

Варто зазначити, що з 2016 року ELF, бренд компанії Total, став ексклюзивним партнером Brough Superior з мастильних матеріалів. Спеціально для мотоциклів цієї марки ELF розробили синтетичну оливу Brough Superior ELF, а також випустили обмежену серію мастильних матеріалів для вінтажних і класичних байків.

З Aston Martin Total також співпрацює з 2016 року і є головним енергетичним партнером гоночних автомобілів класу люкс та їх офіційної гоночної команди Aston Martin Racing. Ця співпраця приносить свої плоди: спеціально розроблені мастильні матеріали для команди допомогли їй отримати ряд перемог. Зокрема, цього року на перегонах у США Vantage ASTON MARTIN RACING були тріумфаторами в категорії GTE.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте: https://www.astonmartin.com/en-gb/our-world/partnerships/brough-superior.

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001

    AMB 001