Новини

Тіммі Хансен і команда Hansen MJP здобули подвійну перемогу на Чемпіонаті світу з ралі-кросу

 

Тіммі Хансен і команда Hansen MJP виграли титули серед пілотів і команд на FIA World Rallycross Championship у дивовижному південноафриканському фіналі сезону. Так, Тіммі переміг в тай-брейку, а його товариш по команді Кевін Хансен фінішував третім.

Дивіться найкращі моменти цього дивовижного змагання!

 

 

Тіммі збільшив відрив від свого найближчого суперника Андреаса Баккеруда на два очки після того, як пройшов до півфіналу, посів друге місця у кваліфікації та виграв Q1 і Q3. Завдяки впевненій перемозі в півфіналі, Тіммі перед фіналом зрівнявся з Баккерудом, де їх дуель стала однією з найбільш захопливих в історії ралійного кросу.

Тіммі рішуче перейшов у наступ після того, як Баккеруд обійшов його на початку змагання. Помилка синьо-чорного авто на крутому повороті дозволила Тіммі вийти вперед. Тоді Баккеруд врізався в Тіммі й розвернув його машину, з надією, що той втратить на титул.

Але, як і у всіх попередніх ситуаціях, коли обставини були проти Тіммі, він перегрупувався і кинув всі сили, щоб отримати перемогу.

ЧЕМПІОН

Тіммі Хансен
Кваліфікація 1: 1-й
Кваліфікація 2: 9-й
Кваліфікація 3: 1-й
Кваліфікація 4: 2-й
Півфінал 2: 1-й
Фінал: 4-й

3-Й

Кевін Хансен
Кваліфікація 1: 4-й
Кваліфікація 2: 6-й
Кваліфікація 3: 3-й
Кваліфікація 4: 4-й
Півфінал 2: 2-й
Фінал: 5-й

ОБГОВОРЕННЯ

Фінал цього сезону увійде в історію, як найцікавіший серед всіх топ-чемпіонатів з ралі-кросу. Лідери вже змагалися раніше в останньому раунді сезону в FIA World RX, але той факт, що доля чемпіонату серед пілотів була вирішена у фінальних перегонах, в тай-брейку, — це безпрецедентна подія.

Фінал World RX у Південній Африці — це чистий азарт і боротьба. У шість кіл помістилося все: драма, суперництво, претендент на титул ледь не вибрав хибний шлях, лідери середніх перегонів постійно змінювалися. Наші серця готові вискочити з грудей тільки при одній думці про це!

Тіммі закінчив рік за очками та виграв в тай-брейку, але цей тай-брейк показав, наскільки він заслуговує титул. Він здобув чотири перемоги у 2019 році, що вдвічі більше ніж у наступного кращого водія Нікласа Гронхольма, який виграв фінал сезону Південної Африки.

ВЕЛИКІ ЧИСЛА

1

Число, яке має значення. Перше місце серед водіїв в Чемпіонаті світу FIA World RX. Перше місце в Чемпіонаті світу серед команд FIA World RX. Перше місце у перегонах TitansRX. Перше місце в Nitro RX. Команда HANSEN MJP фінішувала першою в кожному чемпіонаті з ралі-кросу, в якому вона брала участь у 2019 році.

21 ТІММІ ХАНСЕН 

«Я навіть не думав про те, що буде відбуватися після фіналу. Я шокований! Я був таким зосередженим всі вихідні; думаю, я провів головні перегони свого життя. Цілі вихідні я був зосереджений на перегонах. У цьому році ми багато боролися на початку, тому я просто зосередився на кожних перегонах, по одній за раз, знаючи, що потрібно робити максимум щоразу, щоб мати шанс стати чемпіоном. Коли ми виграли Q1, я знав, у нас хороше положення, але ми були зосереджені на тому, щоб робити все послідовно — крок за кроком».

«Який був сезон! Ми — чемпіони світу! Я не знаю, що відчувати — я не був готовий до того, що буде після закінчення перегонів. Я про це мріяв все своє життя, з дитинства. Це дивовижне відчуття. Це все, чого я хотів».

71 КЕВІН ХАНСЕН

«Я задоволений своїм сезоном, а потрапити на третє місце в чемпіонаті — це прекрасне відчуття. Я зробив все, щоб пройти кваліфікацію, але після кваліфікації знав, що потрібно зосередитися на тому, щоб допомогти Тіммі виграти чемпіонат. Я дуже відставав за очками. Я такий радий за Тіммі; після кожного поганого заїзду, як Абу-Дабі або Труа-Рів'єр, він повертався сильнішим і перемагав. Ми підштовхували один одного до успіху, і це одна з причин, чому ми такі сильні в командному чемпіонаті».

«В цілому, це був дивовижний рік для мене, мій найкращий. Третій в World RX, переможець TitansRX і Nitro RX, про більше я і не міг мріяти! В цьому році я багато дізнався, і я впевнений, що колись прийде і моя черга отримати титул чемпіона світу. Але поки я приєднаюся до Тіммі у святкуванні його чемпіонського успіху».

БОС КЕННЕТ ХАНСЕН

«Важко повірити, що, стартуючи з того місця, де ми були минулого року, ми змогли так завершити цей. Ми долали перешкоди одну за іншою: по-перше, знайшли спосіб дістатися до перших перегонів з двома автомобілями, один з яких майже одразу потрібно було повністю переробити! Потім ми завершили перегони, весь час переробляючи машину, щоб зробити її ще швидше. У кожного в нашій команді було дві-три роботи: Тіммі та Кевін не просто пілотували машини! Ми постійно працювали над тим, щоб бути краще, щоб зробити машину краще, і коли пройшов рік ми бачимо прогрес».

«Я дуже пишаюся Тіммі та Кевіном, не тільки як керівник команди, але і як батько. Вони були прекрасні, дуже зосереджені на завданні, яке їм потрібно було виконати, вони дуже уважно і продумано взаємодіяли, коли справа стосувалася інтересів команди в цілому. Перший титул завжди дуже особливий, це спогад, який Тіммі збереже назавжди, і одного разу я впевнений, настане черга Кевіна».

«Після перегонів у World RX, TitansRX і Nitro RX ми нарешті зможемо трохи відпочити! Не багато, звичайно, тому що ми хочемо повернутися в наступному році, щоб захистити свої титули, а це зажадає багато роботи в міжсезоння. Але зараз ми будемо насолоджуватися цим моментом. Всі в команді працювали, і вони це заслужили!».