Skip to content

09/12/2022 News

TotalEnergies вирішує вивести своїх представників з ради директорів «Новатек» та більше не буде враховувати свою частку в Новатек в обліку активів

Париж, 9 грудня 2022 р. – Продовжуючи суворо дотримуватись принципів поведінки, визначених щодо діяльності компанії по відношенню до Росії та опублікованих 22 березня 2022 р., TotalEnergies почала поступово виходити з активів в Росії, одночасно гарантуючи згідно вимог європейських урядів можливість продовжувати постачати газ до Європи.

TotalEnergies володіє часткою акцій компанії «Новатек» у 19,4%, яку вона не може продати враховуючи умови діючих акціонерних договорів, та оскільки компанії TotalEnergies заборонено продавати будь-які активи основним акціонерам Новатек, які перебувають під санкціями.

З огляду на європейські санкції, які діють з початку війни, два директори, які представляють TotalEnergies у раді директорів «Новатек», змушені утримуватися від голосування на засіданнях ради директорів цієї компанії, зокрема по фінансових питаннях. Таки чином вони більше не можуть повною мірою виконувати свої обов’язки в раді директорів, що може стати проблемою для управління компанією.

Зважаючи на вищевикладені обставини Рада директорів TotalEnergies вирішила негайно вивести представників Компанії з правління ПАТ «Новатек».

Як наслідок, критерії значного впливу більше не відповідають вимогам положень бухгалтерського обліку, які застосовуються до Компанії, TotalEnergies більше не буде враховувати свою частку у 19,4% в Новатек в обліку активів Компанії.

Це призведе до знецінення вартості Компанії (прямих збитків) приблизно на 3,7 мільярди доларів США у звітності 4-го кварталу 2022 року. Крім того, TotalEnergies більше не буде обліковувати резерви своєї частки в Новатеку, що вплине на підтверджені запаси Компанії на кінець 2021 року. 1,7 мільярди барелів. Проте об’єм (або тривалість життя) підтверджених резервів Компанії залишатиметься вищою рівня 11 років видобутку.

 

 

Інші новини за темою:

***

ТОВ «ТоталЕнерджіс Маркетинг Україна»

ТОВ «ТоталЕнерджіс Маркетинг Україна» є частиною TotalEnergies Marketing & Services, комерційного підрозділу компанії TotalEnergies та виконує представницькі функції виробничого підрозділу TotalEnergies Lubrifiants.

ТОВ «ТоталЕнерджіс Маркетинг Україна» пропонує повний спектр спеціалізованих послуг, передових рішень та продукції у галузі мастильних матеріали для автомобільної промисловості, індустріальних мастильних матеріалів, бітумів, спеціальних рідин та присадок.

Про TotalEnergies

TotalEnergies – міжнародна компанія  із диверсифікованими джерелами виробництва енергії. Компанія виробляє та реалізує у світовому масштабі нафту та біопаливо, природний газ та «зелені» гази, енергію з відновлюваних джерел та електроенергію. Більш як 100 000 наших співробітників об’єднані прагненням зробити енергію більш чистою, недорогою, надійною та доступною для якомога більшої кількості людей. Працюючи у понад 130 країнах, TotalEnergies ставить сталий розвиток у всіх його аспектах в основу своєї діяльності та всіх проектів задля добробуту людей.

Контакти TotalEnergies

ТОВ «ТоталЕнерджіс Маркетинг Україна»: +38 (044) 351-19-43 l [email protected]

Corporate Media Relations: +33 (0)1 47 44 46 99 l [email protected] l @TotalEnergiesPR

 

Застереження

Терміни «TotalEnergies», «компанія TotalEnergies» або «Компанія» в цьому документі використовуються для позначення TotalEnergies SE та консолідованих організацій, які прямо чи опосередковано контролюються TotalEnergies SE. Подібним чином слова «ми», «нас» і «наш» також можуть використовуватися для позначення цих організацій або їхніх співробітників. Суб’єкти, в яких TotalEnergies SE прямо чи опосередковано володіє пакетом акцій, є окремими юридичними особами. Цей документ може містити прогнозну інформацію та заяви, які ґрунтуються на ряді економічних даних і припущень, зроблених у певному економічному, конкурентному та нормативному середовищі. У майбутньому вони можуть виявитися неточними та залежати від низки факторів ризику. Ні TotalEnergies SE, ні будь-яка з її дочірніх компаній не беруть на себе жодних зобов’язань публічно оновлювати будь-яку прогнозну інформацію чи заяви, предмети чи тенденції, що містяться в цьому документі, внаслідок нової інформації, майбутніх подій чи тому подібного. Інформація щодо факторів ризику, які можуть вплинути на фінансові результати або діяльність TotalEnergies, надається в останньому Реєстраційному документі, франкомовна версія якого подана TotalEnergies SE до французького регулятора цінних паперів Autorité des Marchés Financiers (AMF), а також у формі 20-F, поданої до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).